Smultronställen mellan Stockholm och Göteborg

Hamburgerställen, motorvägar och mackar i all ära. Sätt guldkant på resan genom att göra en kulturell och gastronomisk avstickare. Pittoreska ruiner, välfyllda gårdsbutiker och andra smultronställen väntar på besök.

Här hittar du inspiration för att förvandla den monotona resan mellan Stockholm och Göteborg till en trevlig utflykt.

Missa inte att det finns fler tips snyggt förpackade i boken Smultronställen mellan Göteborg och Stockholm. Den är en perfekt present – som dessutom finns att köpa på många ställen längs vägen.

Avstickare från väg 40 och E4

Vägen via Linköping och längs Vättern är den väg jag oftast väljer, för den går fortast och är fantastiskt vacker. Det är denna väg som är med i första boken. De fetstilade ställena nedan är de som drivs av de mest driftiga, trevliga och entusiastiska personerna, något som bland annat avspeglar sig i att de har boken till försäljning. Fråga gärna efter den på andra platser

Stockholm-Nyköping

Nyköping-Linköping

  • Kolmården djurpark – mer Bamse än zoo idag, heldagsstopp
  • Löfstad slott – lunch i slottsmiljö eller fika i trädgårdscafé? Valfrihet precis intill motorvägen
  • Bergs slussar – största lyftet på Sveriges största byggnadsverk hör till allmänbildningen att besöka
  • Väster om Linköping – goda kardemummabullar på Boställets vedugnsbageri, nyskördade tomater och mycket mer i denna avstickare
  • Gamla Linköping är en trevlig klassiker nära centrum

Linköping-Ödeshög

Ödeshög-Jönköping

Jönköping-Borås

Borås-Göteborg

Jag samlar all min research i en karta. Så här såg den ut maj 2019. Riktigt så många ställen är inte med i boken men det är fler än på bloggen.

Avstickare från E20 och E18

Vägen runt Örebro är den som är skyltad mot Göteborg från Stockholm. Det finns mycket att se även här, vilket är lätt att göra då det är 80 långa sträckor. Tipsa mig gärna om dina favoriter denna väg – kanske blir det en bok härifrån också?  

Vilka är dina smultronställen?

Har du tips på smultronställen, goda glassar eller vingårdar jag borde skriva om? Den här bloggen fungerar som en form av stafett, jag får tips som jag testar och sedan delar vidare. Jag skriver givetvis även om andra landskap i Sverige samt Frankrike. Bästa sättet att inte missa något är att följa bloggen.

PS! Jag har även skrivit andra böcker.
chefstomaten