Rosé till lunch
När Bengt-Göran Kronstram i DN listar sommarens bästa roséviner är flera av favoriterna sydfranska: från Bandol, Tavel och Côtes de Provence. Kul tycker jag och firade med ett glas rosé till lunchen. Kycklingsallad är precis sådan mat där sydfranska roséviner kommer till sin rätt. Vinerna och maten har utvecklats genom sekler så det passar varandra. Roséviner är ingen modeföreteelse i södra Frankrike. Det är helt enkelt för varmt för bra vita viner så här har alltid tillverkats rosé.
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)
- Missade du 2024 års populäraste artiklar och foton på bloggen? - fredag 27 december 2024
- Känner du till världens äldsta hängfärja? Biscayabron utanför Bilbao - söndag 17 november 2024
- De tre medeltida borgarna i Bellinzona är ett sevärt världsarv - lördag 16 november 2024
Last updated on maj 8th, 2020 at 04:22 e m