Kärlek och k:rlek
I blogginlägg 009/100 i #blogg100 skriver jag om Kärlek eller möjligen K:rlek.
Läs merKristina Svenssons smultronställen och strövtåg i södra Frankrike, Sverige och ibland Wales
Följ med mig på upptäcktsfärd bland trädgårdscaféer, vingårdar och mikrobryggerier. Testa vilka druvor som passar till vilken maträtt och annat skojigt.
I blogginlägg 009/100 i #blogg100 skriver jag om Kärlek eller möjligen K:rlek.
Läs merDagens franska glosa är marcassin. Det betyder ungt vildsvin, till skillnad från sanglier som betyder vildsvin i största allmänhet. Orsaken till att jag lärt mig just denna glosa är att Kocken inhandlat en ny vinbok och där står det att marcasin passar till Gigondas. Eftersom Gigondas råkar vara ett av mina favoritviner så var jag förstås nyfiken på vad det kunde vara.
Läs merNya Chillbox i Täby centrum erbjuder gigantiska frozen youghurt i coola cerise boxar. Väggen med cerise kvadrater och det stora utbudet med alla typer av topping som går att tänka sig och några till (hela oreo?) gör detta till ett måste-prova-ställe. Disken med topping påminner mig om ett glasställe jag besökt i USA.
Läs merÄven jag börjar inse att det är skillnad på ostron och ostron. Vi har ätit fransk julmat i två dagar redan. Det gäller ju att testa vad som är gott.
Läs merHurra! Jag har hittat korvar från de engelska korvspecialisterna Taylors & Jones på Metro i Täby Centrum. Biff med svartpeppar är som gjord för en äkta engelsk bangers & mash.
Läs merViggbyholms stationscafé ligger föga överraskande i en tidigare stationsbyggnad vid Roslagsbanan i Täby. Det är ett café som är väl värt ett besök. Det är inte stort eller exceptionellt fantastiskt men det är en bra representant för en stil jag gillar.
Läs merDoppio är egentligen inget ställe där man sitter och hänger i flera timmar men det råkade bli så ändå idag för jag och Fikakompis hade mycket att avhandla.
Läs merVad passar väl bättre när man sitter och sorterar bilder från Grand Canyon du Verdon, än ett glas rosé ur en flaska där etiketten pryds av en målning från just Grand Canyon du Verdon?
Läs merJag rekommenderar chokladpajen på Gunnebo kaffestuga varmt. Mycket god, särskilt efter en promenad runt det kuperade grönvita spåret.
Läs merNär Bengt-Göran Kronstram i DN listar sommarens bästa roséviner är flera av favoriterna sydfranska: från Bandol, Tavel och Côtes de Provence. Kul tycker jag och firade med ett glas rosé till lunchen.
Läs mer