Boulangerie JR säljer fantastiska olivbröd
Franskt bröd = baguette? Nja, bara om man handlar på stormarknaden. På vilket boulangeri som helst finns det en uppsjö av bröd. Detta tarvar givetvis en grundlig genomgång. Först ut
Läs merKristina Svenssons smultronställen och strövtåg i södra Frankrike, Sverige och ibland Wales
Följ med mig på upptäcktsfärd bland trädgårdscaféer, vingårdar och mikrobryggerier. Testa vilka druvor som passar till vilken maträtt och annat skojigt.
Franskt bröd = baguette? Nja, bara om man handlar på stormarknaden. På vilket boulangeri som helst finns det en uppsjö av bröd. Detta tarvar givetvis en grundlig genomgång. Först ut
Läs merEn fransk ”crème” smakar kaffesump & UHT-mjölk medan de dricker suveränt kaffe några ynka mil bort. Skulle man inte kunna ta och flytta den italienska gränsen en aning, och få italienskt kaffe i Antibes?
Läs merCamilla naturally, en bönblandning från proffsbaristorna på DaMatteo Vallgatan.
Läs merCafé Mignon har suveränt läge men uselt kaffe. Tomatsallad fick ont i magen av det dessutom hutlöst dyra kaffet och efterlyser söndagsöppet på italienska delikatessbutiken Tovedals.
Läs merVinet framför andra i Provence är rosé. Och det är inget saftblask som det var i Sverige för tio år sedan. Det finns allt från kraftfulla roséer som passar till den rustika provensalska maten till mjuka viner som bäst avnjuts på balkongen.
Läs merJag är så antik att jag minns när Bräutigams var ett konditori på Östra hamngatan. Jag minns vagt ett klassiskt inrett café, bakverk och pianoklink. Framförallt det sistnämnda har fastnat. Kanske
Läs merIgår var det återigen dags för ett besök på Ölrepubliken. Jag inledde med en Ocean bitter (bilden), en klassisk bitter med den rätta bruna färgen. Den hade en tydlig och
Läs merEn cabernet sauvignon, en merlot och en shiraz testades tillsammans med lammstek, vildsvinsgryta och hemlagad pizza. Vilket vin passade till vilken middag?
Läs merNär jag startade tomatsallad döpte jag ett antal kategorier efter mina favoritämnen. Mitt vinintresse är dock säsongsbundet varför vin till mat har blivit försummad. Hög tid att åtgärda denna brist! Färgskalan i bilden indikerar påsksäsong,
Läs merMiddag på the Rover är alltid gott men hur står sig oxbringan i konkurrensen från andra rätter på menyn?
Läs mer