Oppigårds summer twist
Oppigårds summer twist, en pale ale som inte ska matchas till sillen men väl till det grillade. Om man nu råkar ha några flaskor i kylskåpet för den är slutsåld sedan länge.
Läs merKristina Svenssons smultronställen och strövtåg i södra Frankrike, Sverige och ibland Wales
Följ med mig på upptäcktsfärd bland trädgårdscaféer, vingårdar och mikrobryggerier. Testa vilka druvor som passar till vilken maträtt och annat skojigt.
Oppigårds summer twist, en pale ale som inte ska matchas till sillen men väl till det grillade. Om man nu råkar ha några flaskor i kylskåpet för den är slutsåld sedan länge.
Läs merOm jag skriver en bok om klassiska svenska caféer någon dag så kommer Elsa Anderssons konditori i Norberg absolut att vara med. Det har motstått både gruvdöd, rivningsvåg och lattetrend. Men tangotårtan är inte min melodi.
Läs merJag önskar verkligen att jag kunde säga något positivt om Kaffestugan Kvarnbacken. För det är egentligen ett sådant där ställe jag älskar: en entusiast köper en samling gamla byggnader 1959, bevarar dem för eftervärlden, öppnar kaffestuga och lanthandelmuseum (20 kr entré). Vad kan gå fel?
Läs merSveriges godaste gravade lax serveras i det charmiga gamla fiskelägret Lörudden söder om Sundsvall. Jag har testat och testat igen. Den är suverän.
Läs merMenyn lockar med mat med filmkoppling men tyvärr verkar deras specialitet involvera att elda upp något i köket så att brandlarmet går. Eller borde gå.
Läs merEfter ivrigt ätande av pinfärskt franskt bröd provar jag den svenska cafékedjan med det franskklingande namnet. Och undrar hur de lyckas sälja så torrt bröd – är det bakat i förrgår? Eller är det mina smaklökar som är fel inställda?
Läs merJag erkänner att jag har ett kluvet förhållande till Starbucks, kan inte bestämma mig för om jag älskar eller hatar stället. På Kastrup passade jag på att besöka Starbucks. Kaffet var helt ljuvligt efter all crème som jag druckit, eller snarare inte druckit, i Frankrike. Priset 62 kronor för en mellanstor latte är ju helt horribelt.
Läs merFör första gången var bageriet Veziano vid marknaden i Antibes öppet. Jag köpte ett bröd, men stoppade det i handväskan. Det var korkat!
Läs merJag är väldigt förtjust i Jacobsen-ölen (Carlsbergs lyxlinje). För det första så är flaskorna vansinnigt snygga (ja det är relevant :-)) och för det andra har jag hittills inte blivit
Läs merEtt föredrag av Glenn Strömberg förvandlade mig till grappaentusiast, framförallt insåg jag att olika druvor ger olika karaktär. Åkte till Latte i jakt på Nebbiolo men fick nöja mig med Pinot. Grappa efter varje måltid framöver?
Läs mer