Specialitet vidbränt på Restaurang Danilo
Menyn lockar med mat med filmkoppling men tyvärr verkar deras specialitet involvera att elda upp något i köket så att brandlarmet går. Eller borde gå.
Läs merKristina Svenssons smultronställen och strövtåg i södra Frankrike, Sverige och ibland Wales
Tomatsallad är ingen matblogg men det går inte att undgå en eller annan rad om egna och andras mer eller mindre lyckade experiment i köket.
Menyn lockar med mat med filmkoppling men tyvärr verkar deras specialitet involvera att elda upp något i köket så att brandlarmet går. Eller borde gå.
Läs merEfter ivrigt ätande av pinfärskt franskt bröd provar jag den svenska cafékedjan med det franskklingande namnet. Och undrar hur de lyckas sälja så torrt bröd – är det bakat i förrgår? Eller är det mina smaklökar som är fel inställda?
Läs merFör första gången var bageriet Veziano vid marknaden i Antibes öppet. Jag köpte ett bröd, men stoppade det i handväskan. Det var korkat!
Läs merFranskt bröd = baguette? Nja, bara om man handlar på stormarknaden. På vilket boulangeri som helst finns det en uppsjö av bröd. Detta tarvar givetvis en grundlig genomgång. Först ut
Läs merMiddag på the Rover är alltid gott men hur står sig oxbringan i konkurrensen från andra rätter på menyn?
Läs merLinnea har öppnat igen under nya namnet Linnéa Art Restaurant. Värt ett besök, framförallt om man har utländska gäster på besök och vill visa upp svenskt konstglas som en trevlig inramning till en god lunch eller middag.
Läs merLesjöfors är en bruksort längs riksväg 26, Sveriges allra längsta riksväg. Enligt Wikipedia är Lesjöfors den 674:de största tätorten i Sverige. Det kan översättas till: inte speciellt stort. Gasar man på efter Filipstad är det
Läs merVilla Belparc i Slottskogen håller öppet även när andra har stängt.
Läs merPå Frölich i Skene serveras kan man få hamburgare med friterad persilja.
Läs merDagens mattips rör färg, rätt färg. Vilket i fallet med soppa och linser är röda linser. Framförallt om man tänker mixa grönsakssoppan. Röda linser tillför protein utan den katastrofala effekt
Läs mer