Marché Provençal i Antibes
Jag läste nyss igenom ett stycke om mitt första besök i Antibes. På den tiden trodde jag att matshopping betydde att ta med stora ryggsäcken till stormarknaden. Numera har jag handväskan under armen och handlar lite varje dag.
Några fina aprikoser eller en påse med körsbär från marknaden ena dagen och en liter mjölk och en flaska vin från Intermarché en annan dag.
Marché Provençal
Marknaden Marché Provençal är sommartid öppen varje förmiddag och det är bäst vara morgontidig (men inte riktigt så morgontidig som jag var idag för då hade de inte öppnat ännu). Vintertid har marknaden stängt måndagar.
En del försäljare har stått där i generationer medan andra är tillfälliga besökare. På helgerna står en socca-försäljare i ena änden och eldar sin ugn. Det mest fotograferade ståndet är det som säljer kryddor. Jag är imponerad av de som varje morgon lägger upp perfekta högar.
På tal om mat så är det faktiskt dags att jag tar en tur och handlar dagens lunch.
Edit 2015: Bästa osthandlaren finns på mitten
- Ett lyft för Anderssjöåfallet: hållbara trappor byggda av sherpas - söndag 3 november 2024
- Hälsingegården Gästgivars i Vallsta – världsarv som nu är öppet - söndag 22 september 2024
- Vi gillade de spralliga järvarna mest på Nordens Ark - fredag 20 september 2024
Last updated on december 22nd, 2015 at 09:32 f m
Köpte, enligt försäljaren, årets första provensalska körsbärstomater för 19 euro kilot i maj 2014. Behöver jag säga att vi åt dem med andakt?
Era stackare! Jag tror jag vet vilken försäljare ni hamnade hos. De har väldigt fina varor men de är tre gånger så dyra som i stånden runt omkring.