Marché Provençal i Antibes

Jag läste nyss igenom ett stycke om mitt första besök i Antibes. På den tiden trodde jag att matshopping betydde att ta med stora ryggsäcken till stormarknaden. Numera har jag handväskan under armen och handlar lite varje dag.

452341fafc1111e2af3622000a9f17ea_7

Några fina aprikoser eller en påse med körsbär från marknaden ena dagen och en liter mjölk och en flaska vin från Intermarché en annan dag.

Marché Provençal

Marknaden Marché Provençal är sommartid öppen varje förmiddag och det är bäst vara morgontidig (men inte riktigt så morgontidig som jag var idag för då hade de inte öppnat ännu). Vintertid har marknaden stängt måndagar.

afd6a4eafc5911e2830022000a9f50e0_7

En del försäljare har stått där i generationer medan andra är tillfälliga besökare. På helgerna står en socca-försäljare i ena änden och eldar sin ugn. Det mest fotograferade ståndet är det som säljer kryddor. Jag är imponerad av de som varje morgon lägger upp perfekta högar.

ea1c7688fdbd11e2a9ce22000a9e02ef_7
På tal om mat så är det faktiskt dags att jag tar en tur och handlar dagens lunch.

Edit 2015: Bästa osthandlaren finns på mitten

chefstomaten

Last updated on december 22nd, 2015 at 09:32 f m