Evakarins 3 favoriter i Antibes
1) Hotel Le Petit Reserve, där Evert Taube bodde och skrev sin musik. Svenskägt. Underbar utsikt över Cote d´Azur. Lugnt och rogivande.
2) Le Cafe Jardin med en kolossalt fin trädgård där man kan sitta och se på alla roliga inredningsdetaljer, äta goda sallader eller andra rätter, eller bara ta en fika.
3) Gamla delarna av Antibes. Att promenera i de smala gränderna eller stå och blicka ut över havet är som att uppleva historian på nytt.
Gästbloggaren Evakarin Åström har valt ut sina 3 favoriter i Antibes. Läs också på hennes blogg om hennes långa kärleksförhållande till Antibes.
Edit dec 2017: Le Petit Réserve är tyvärr inte hotell längre. Själva huset ägdes inte av svenskar men det drevs av svenskar. Evakarin Åströms blogg Trollrike är numera bortplockad från nätet. Därav har jag plockat bort länken.
- Ett lyft för Anderssjöåfallet: hållbara trappor byggda av sherpas - söndag 3 november 2024
- Hälsingegården Gästgivars i Vallsta – världsarv som nu är öppet - söndag 22 september 2024
- Vi gillade de spralliga järvarna mest på Nordens Ark - fredag 20 september 2024
Last updated on december 7th, 2017 at 08:30 f m
Trevligt med Antibes. Vi har varit där många gånger och ska snart dit igen. Men hotellens frukostar passar av hälsoskäl inte till oss. Vi vill ha ägg och bacon eller åtminstonde kokta ägg och gärna mörkt bröd. Lite yoghurt är också bra. Var äter vi sådan frukost i Antibes?
Vill minnas att vi sett ”English Breakfast”-skyltar utanför några serveringar i närheten av hamnen/stadsmuren. Har någon sett dessa?
Per o Lena
Hej Per & Lena,
Vad roligt att ni har hittat till min sida och vad roligt att ni också gillar Antibes! Jag vill inte låta gnällig eller så men vad sägs om att ta seden dit man kommer? Äta de lokala specialiteterna, njuta av att olika länder har olika matkultur?
I Frankrike betyder det att frukost består av kopp mjölkig kaffe och en frasig croissant eller pinfärsk baguette med marmelad. Huvudmålet är istället lunchen som består av många rätter.
Vill ni ha engelsk frukost, åk till Storbritannien!
(Och i Storbritannien slipper ni alla sallader, skaldjur och annat vällagat till lunch, där äter man en trekantsmacka till lunch).
Men om ni på grund av en eller annan mode-diet nödvändigtvis ska äta bacon 365 dagar om året och ändå ska åka till Frankrike så får ni här mitt recept på att skaffa det.
1) Köp knäckebröd och bacon i Sverige.
2) Frys baconet.
3) Slå in baconet i tidningspapper och lägg i resväskan som ni checkar in.
4) Hyr en lägenhet med självhushåll.
5) Ät er bacon (och berätta för guds skull inte för någon att ni beter er som en karikatyr ur sällskapsresan :-)).
God youghurt kan ni handla på plats i Antibes. Den säljs inte i literförpackningar utan i små förpackningar i sex-pack (och har ganska hög fetthalt). Ett alternativ till medhavd bacon är att köpa kokt skinka som finns i många olika varianter och förpackningar med 2-6 skivor.
Det finns en eller annan engelska pub i hamnen och även en liten butik som skyltar att de säljer engelska varor. Jag har ingen koll på exakt utbud, jag skulle antagligen hellre gå naken genom Antibes än att bli sedd handlandes engelsk mat i matlandet Frankrike :-).
Hej!
Tack för svar.
Dessvärre är det så att Lena har diabetes och behöver därför speciell kost. Oftast inga problem, men eftersom vitt bröd inte är bra liksom söt sylt så vore det väldigt bra om det gick att inleda dagen med mörkt bröd, kokt eller stekt ägg och lite yoghurt. Vi kommer att lösa det hela, har gjort det förr. På söndag kommer vi!
Diabetes! Jag tar tillbaka allt jag sa om mode-diet och ber om ursäkt. Klart Lena ska ha mörkt bröd. Även om det inte är det lättaste i just Frankrike. Halvmörkt finns i de flesta bagerier. Men kanske kan ni tala med hotellet och be om specialkost? Ägg borde de kunna fixa och yoghurt med (även om de har en förkärlek för sötade yoghurtar). Men den grekiska är riktigt god (och fet och mättande). Annars är bästa tipset att kila runt i hamnen, det finns engelska pubar och butiker som skyltar med engelska varor, kanske de kan erbjuda engelsk frukost.
Hoppas ni får det härligt, hösten är här men jag badade igår (det var dock aningen ”friskt”).
Tack för ditt engagemang. Vi kommer naturligtvis prata med personalen på hotellet om förstärkt frukost. Vi har också hittat någon på nätet som rekommenderar Au pain du Sam på Rue de la Republique som lär ha fransk frukost men med skinka och ägg. Vi ska gå dit och kolla. Och så tar vi med oss Husmansknäcke, alltid gångbart (och hållbart). Vi avlägger rapport efter hemkomst om en dryg vecka.
Nu är vi hemma igen. Bra väder även om det regnade lite i onsdags. Vi lyckades hitta English breakfast på två ställen. Dels vid Place General de Gaulle, vid hörnet mot Rue de la Republiqe. Tre stekta ägg, stekt skinka, rejält med (ljust) bröd och en croissant samt ett glas juice. 14 Euro. Vi hade Husmansknäcke med oss så det gick bra. Vid ett av kaféerna alldeles vid teatern kunde man få valfri omelett, nypressad apelsinjuice, croissant samt diverse vitt bröd för 11 Euro. Dessutom med betydligt vänligare service än på det andra stället. Vi såg ytterligare något ställe efter muren mot hamnen men var aldrig där och åt. Vinbaren L´Enoteca på 6, rue Aubernon (alldeles nedanför matmarknaden) vill vi rekommendera. Många viner på glas, trevligt bemötande och en tallrik tapas ingick i priset.
Antibes var som vanligt trevligt och tiden gick alldeles för fort.
Utmärkt information! Jag lägger det som ett eget inlägg så att fler får chansen att hitta det!
Jag tar tillbaka det där med att springa naken genom Antibes, men jag tycker att britter är extremt fåniga som inte kan klara sig en vecka på semester utan sin marmite. Sedan får jag erkänna att jag ibland packar ner knäckebröd när jag ska bo på vandrarhem i Frankrike för att gå lite mer fibrer. Äter man tillräckligt med grönsaker och frukt så klarar sig dock min mage utan knäckebröd.